מדריך לנוסע לאומן

מדריך מפורט לנוסע לאומן, לכל שלבי הנסיעה, מההתארגנות לנסיעה ועד ההגעה לאומן: ההתארגנות, מסמכי הנסיעה, ביטוחים, תחבורה, צ'ק אין לטיסה, מכס, ביקורת גבולות, כבודה, תחבורה לאומן ועוד.

ההכנה לנסיעה:

תוקף הדרכון וכרטיס טיסה

תוקף הדרכון לטסים לאוקראינה צריך להיות למשך כל זמן השהות במדינה ועד לזמן החזרה, עדיף שיהיה תוקף ארוך יותר.

לטסים דרך מדינה שלישית כגון טורקיה, גרמניה, הונגריה, צ'כיה (פראג) ועוד, תוקף הדרכון צריך להיות לפחות לשלושה חודשים מעבר לתקופת השהיה בחו"ל. יש מדינות שדורשות תוקף לשישה חודשים.

שימו לב: השימוש בתעודת מעבר מתאים רק בטיסה ישירה חזרה לישראל שלא באמצעות מדינה שלישית. לעיתים צוות הקונסוליה ינפיקו תעודת מעבר לפי שיקול דעתם. תעודת מעבר מצריכה אשרת כניסה למדינה שנכנסים אליה גם אם יש הסכם ביטול וויזות בין המדינות. (דומה לדרכון רק בצבע אדום או בורדו עם הכיתוב "תעודת מעבר- במקום דרכון לאומי")

חשוב לדעת, ברגע שהונפק מסמך מעבר כגון תעודת מעבר או דרכון זמני, מסמכי המעבר הקודמים מבוטלים ואינם בתוקף עוד, לכן, דרכון שאבד ונמצא לאחר שהונפקה תעודת מעבר או דרכון זמני, הינו מבוטל.

על פי רוב קבלת דרכון זמני או תעודת מעבר בשגרירות / קונסוליה כרוכים בתשלום!

להלן מספר המלצות חשובות בנוגע לדרכון:

להדפיס צילום דרכון, ולשמור במזוודה ו/או בתיק היד ולא ביחד עם הדרכון (עדיף צילום צבעוני). חלילה אם אבד הדרכון, צילום דרכון ואו תעודת זהות יכולים לעזור ולקצר את תהליך הבירור והאימות כדי לקבל דרכון חלופי או תעודת מעבר מצוות הקונסוליה.

חשוב לשאת תעודה מזהה נוספת כגון ת"ז או רישיון נהיגה בתוקף, ולהחזיקה בנפרד מהדרכון, חלילה במקרה של אבידה השחתה או גניבת הדרכון ניתן לחסוך זמן רב ולמנוע סחבת מיותרת בתחקור פרטי הזהות ולקצר תהליכים בירוקרטיים.

ליתר בטחון, מומלץ להצטייד בשני תמונות פספורט, לכל מקרה ואו מצב לא צפוי.

מומלץ להדפיס את כרטיס הטיסה או לאחסנו באמצעי זמין על מנת להימנע מטעויות בזמני היציאה, לרוב אין כלל צורך להציג את כרטיס הטיסה, אך במקרה של חוסר הבנה או מורכבות בתהליך הקבלה לטיסה, (צ'ק-אין), ניתן להציג את טופס כרטיס הטיסה ולהיעזר בו.

חשוב לצרף פרטים אישיים, כתובת ומספרי טלפון ליצירת קשר בארץ ובחו"ל אל המסמכים הנ"ל.

מומלץ גם לשמור את צילום הדרכון וכרטיס הטיסה באמצעי גיבוי.

שמירה על מסמכי הנסיעה

חשוב לשמור על כל המסמכים הקשורים לנסיעה כגון חשבונית קבלה על רכישת הכרטיס או עבור מקדמה, כרטיס עליה למטוס, מדבקות וכל מסמך נוסף שמקבלים במהלך הנסיעה.

ביטוח רפואי בחו"ל ונחיצותו

חשוב מאוד להתארגן עם ביטוח רפואי לפני שיוצאים לחו"ל, מכיוון שבעת יציאה לחו"ל אין ביטוח בריאות (על פי חוק ביטוח לאומי הנהוג בישראל) עד לרגע החזרה לישראל.

חשוב לדעת כי אם חלילה יש צורך בשרותי רפואה, העלויות בחו"ל גבוהות מאוד.

בכל מקרה רמת שרותי הרפואה הציבורית ממשלתית באוקראינה אינה גבוהה ובתי החולים הפרטיים דורשים תשלומים גבוהים, וחלילה במקרה הצורך יש להקדים מראש תשלום או בטחונות עבור כל טיפול. לעיתים מעדיפים להטיס את החולה לבית חולים במדינה אחרת כגון ישראל או ארה"ב, ואז, עלויות ההטסה הרפואית עלולות להסתכם בעשרות אלפי דולרים, ביטוח נסיעות סטנדרטי נותן כיסוי ומענה גם למצבים מעין אלו.

שימו לב כי בשל מצב המלחמה, לא יתכנו הטסות רפואיות מאוקראינה.

ביטוח לבעלי כרטיס אשראי

מומלץ לבעלי כרטיס אשראי לבדוק מול חברת האשראי האם במסגרת ההסכם עם חברת האשראי כלול גם ביטוח רפואי וכן לברר מראש למשך כמה ימים הכיסוי הביטוחי הינו ללא תוספת תשלום. חשוב לבדוק מראש האם צריך להפעיל את הביטוח סמוך ליציאה או באם הביטוח מופעל באופן אוטומטי בעת יציאה לחו"ל.

שים לב, ייתכן שההסכם הוא רק עבור בעל הכרטיס ואינו כולל בני משפחה או ילדים! מומלץ לבדוק מבעוד מועד אלו סוגי כיסוי ניתנים בכל סוג של ביטוח, מכיוון שסוג הפוליסה משתנה מחברה לחברה ועל פי נתונים אישיים נוספים.

פוליסות ביטוח רפואי השונות כוללות גם ביטוח כבודה, בִּדקו מה רמת הכיסוי (חשוב לבדוק עם החברה המבטחת).

בעלי אזרחות זרה יבדקו את אפשרויות הביטוח בהתאם למדינות מגוריהם או למיקום האזרחות מול חברות הביטוח.

שימו לב: בשל מצב המלחמה, חלק מחברות התעופה אינן מעניקות כיסוי ביטוחי באוקראינה.

כתיבת פרטי הנוסע על גבי הכבודה והחפצים האישיים

בעת הכנת התיקים ואו המזוודות לקראת הנסיעה לאומן חשוב מאוד לכתוב את פרטיכם האישיים על גבי הכבודה בכתב ברור וקריא בעברית ובאנגלית כדלהלן-

תיק היד, המזוודה, התפילין, מגבעת, שטריימל, מעיל, ספרי קודש, חפצים שנמצאים בתיקים.

שימו לב וכתבו את הפרטים הבאים:

שם פרטי ומשפחה, מספר טלפון בבית, מספר טלפון בארץ המוצא, מספר טלפון במדינת היעד, כתובת מגורים, פרטי התקשרות למשפחה בארץ המוצא (למצב שבו הכבודה אבדה בארץ).

שימו לב! ישום המלצות אלו יכולות לעזור רבות במקרה והאבידה נמצאה. ישומן עשוי לזרז את זיהוי בעלי האבידה, ליצור קשר ולחסוך בזמן יקר ועגמת נפש מרובה כדי להשיב את האבידה במהירות המרבית.

סימון מזודות וכבודה

מומלץ לסמן את המזוודה עם סימני היכר בולטים כדי להקל בזיהוי המזוודה על גבי המסוע ולאפשר את איסוף הכבודה מבלי לטעות עם מזוודות של אחרים.

לדוגמה – ניתן לסמן באמצעות פיסת בד בידית או שקית ניילון או סימון באמצעות הדבקת דבק או צבע במקום בולט וניכר.

מזג האויר

האקלים באומן אינו דומה לאקלים בישראל, מזג האוויר יכול להשתנות ללא התראה מוקדמת. באוקראינה יורדים גשמים גם בימות הקיץ. לכן מומלץ להיות ערוכים עם ביגוד מתאים, בלילות הטמפרטורות עלולות להיות נמוכות מאוד (ניתן לבדוק את הטמפרטורה באומן – כאן).

ילד שנוסע ללא הורה

במקרה שנאלצים לשלוח ילד/ים ללא ליווי הורה צריך לפנות לנוטריון על מנת להנפיק ייפוי כוח יעודי לנסיעת קטין לחו"ל עם המלווה המיועד לנסיעה, כך יתאפשר לילד לצאת מהארץ על ידי מלווה שהוסמך לכך מבעוד מועד.

מהלך הנסיעה

ניצול הזמן בנסיעה לאומן בדרך לרבנו: הדרך לרבנו היא חלק בלתי נמנע בהכנה כדי להגיע לציון רבנו זצ"ל. בדרך עוברים במקומות שונים ומשונים – ובפרט השנה, שהנסיעה משדה התעופה ועד אומן תארך שעות רבות, וכדאי לנצל את הזמנים והשעות בהם נמצאים בדרכים, לתורה, תפילה ולעבודת ה' והכנה רוחנית נוספת בטרם נזכה להגיע, להשתטח ולהתפלל סמוך לציון רבנו זצ"ל.

תחבורה לשדה התעופה

יש מספר דרכים להגיע לנתב"ג: בתחבורה ציבורית – אוטובוס, רכבת/ מונית שירות; 2. מונית פרטית; 3. רכב פרטי.

ישנם חניונים הסמוכים לתחנות הרכבת שניתן לחנות בהם ללא תשלום ולאחר החנייה להמשיך עם הרכבת עד לטרמינל 3. גם בנתב"ג יש חניונים (לטווח ארוך) בתשלום.

  • קו 5 של חברת אגד אוסף בצומת אל-על ומגיע לטרמינל 1 ו- 3.
  • קו 239 מרמלה עובר דרך צומת אל-על ומגיע לטרמינל 1 ו- 3.
  • קו 13 של חברת קווים מתחיל בחבל מודיעין – ממסוף שוהם, עובר דרך צומת אל-על ומגיע לטרמינל 3.
  • קו 485 של חברת קווים יוצא כל שעה עגולה מירושלים לנתב"ג וחזור דרך טרמינל 1 ו- 3 (השירות פעיל 24/6).

 

פרטים נוספים ניתן לברר במוקדי המידע של התחבורה הציבורית 072-2588787, 072-2020200, 073-3733733.

 

ברכבת: מירושלים יוצאת כל חצי שעה רכבת לנתב"ג, מתחנת הרכבת יצחק נבון ועד לטרמינל 3. זמן הנסיעה כחצי שעה.

ניתן להגיע לנתב"ג ברכבת גם מחיפה ומערים נוספות, ומומלץ לבדוק זאת במוקד המידע של רכבת ישראל, בטלפון: 08-6831222

הגיעו לטיסה בזמן!

חשוב מאוד להתארגן ולצאת בזמן אל שדה התעופה ולהימנע מאיחורים או הגעה ברגע האחרון. אם אינכם יודעים מתי זמן הטיסה שלכם התייעצו עם אלו שיודעים לקרוא את כרטיס הטיסה, ניתן ליצור קשר עם סוכן הנסיעות או לגשת לדלפקי המודיעין.

הגעה באיחור עלולה לגרום להפסד הטיסה ולרכישת כרטיס חדש במחיר מלא,

יש להגיע לשדה התעופה בישראל 3 שעות לפני ההמראה.

הסבר על כרטיס הטיסה

ישנם כרטיסי טיסה שלא ניתן לבצע בהם שינויים או להחליפם. במקרה חירום, אם עולה צורך לשינוי בזמן הטיסה יש לפנות לסוכן הנסיעות שממנו רכשתם את הכרטיס על מנת לברר מה הם הזכויות העומדות לכם במסגרת הרכישה ובאלו עלויות זה כרוך.

(טיפ: חשוב מאוד להכיר את הפרטים השונים בכרטיס הטיסה, לשים לב לתאריכים הלועזיים המופיעים בכרטיס על מנת להיערך ולצאת בזמן לדרך. כך למשל: טיסות שמיועדות להמריא עד לשעה 23:59 משויכות לשעות האחרונות ביממה החולפת, ואילו בשעה 00:00 מתחלף התאריך. כך שאם הטיסה שלכם יוצאת בתאריך מסוים ב-23:30, הכוונה היא ללילה שאחרי היום המדובר, ואילו אם הטיסה יוצאת ב-00:30, למשל, הכוונה היא ל-12 וחמישה, בלילה שלפני היום המדובר.)

תהליך הרישום (צ'ק אין) לטיסה

חשוב לברר אצל סוכן הנסיעות את המשקל אותו תוכלו לקחת איתכם, בהתאם לכרטיס ולחברת הטיסה.

על משקל עודף משלמים קנסות לפי עודף. מחירי הקנסות גבוהים מאוד ביחס למשקל. לכן עדיף להזמין כבודה בהתאם לכמות המזוודות אותה אתם צריכים להעביר.

משקל תיק יד בסביבות 7-10 ק"ג, משתנה מחברה לחברה, והוא תלוי גם במידות התיק.

משקל מזוודה בסביבות 23 ק"ג לשליחה לבטן המטוס. יש חברות שמאפשרות משקל של 20 ק"ג בלבד. מומלץ לבדוק זאת מראש עם סוכן הנסיעות ואף להצטייד עם מסמכים המוכיחים את סוג הכבודה ואת שאר הזכויות המגיעות לכם במסגרת כרטיס הטיסה שברשותכם.

כדאי ומומלץ להקדים ולבצע את רישום הצ'ק-אין לפני ההגעה לטרמינל וכפי שיפורט בהמשך.

מי שעשה צ'ק-אין לפני ההגעה לשדה או בעמדות לשירות עצמי המיועדות לכך במתחם הטרמינל, אם יש צורך למסור מזוודה יש לגשת לעמדת הצ'ק-אין המאוישת ולמסור את המזוודה. אם הגעתם עם כבודת יד בלבד ניתן להמשיך הישר לבידוק הביטחוני (דלפק W).

בעמדות הצ'ק-אין מוסרים את המזוודות הנשלחות לבטן המטוס.

שימו לב, כי בחברות הלואו קוסט מקפידים מאוד על תנאי הכבודה. עם רכשתם כבודה, לא תוכלו לעבור את המידות המותרות לכבודה שרכשתם. בידקו זאת (בכרטיס הטיסה) וודאו עוד לפני צאתכם לשדה התעופה כי אינכם חורגים, על מנת למנוע עגמת נפש וויכוחים.

בנתב"ג יש עמדות צ'ק-אין אלקטרוניות המאפשרות להנפיק כרטיס טיסה החל מ-3 שעות לפני הטיסה. לא כל חברות התעופה מופיעות במערכת.

יש סוכנים שעושים את שירות הצ'ק-אין עבור לקוחותיהם. כדאי לבדוק איתם ולוודא את אופן התהליך כמו גם לוודא איתם את שאר הפרטים כגון נסיעות פנים, כמויות ומשקלים.

לפרטים נוספים מודיעין ראשות שדות התעופה 03-9755555 | מידע על נחיתות והמראות 03-9723333.

עליה למטוס

לפני שעולים למטוס לבדוק שלא נשכח כלום ולוודא בעת העלייה למטוס כי הכל אכן אתכם ושלא השארתם או שכחתם חפצים אישיים

דיוטי פרי ומכירת חמץ: יש מי שרוכשים סמוך לטיסה בחנויות המוגדרות כפטורות ממכס, צריך להיזהר מרכישות בחנויות שמוכרות חמץ שעבר עליו הפסח וייתכן מאוד שמרכולתם נמצאת מזה זמן רב במחסנים עוד מלפני פסח ומדובר בחמץ וודאי שעבר עליו הפסח.

עם העלייה למטוס, יש לאתר את המקום המיועד לישיבה ע"פ המופיע בכרטיס העלייה למטוס, הימנעו מישיבה במקומות של אחרים. כדי למנוע עיכובים מיותרים לקראת ההמראה יש להשתדל ולשבת מיד במקום ולהימנע ככל האפשר מחסימת המעברים.

זכרו: חשוב להתנהג בדרך ארץ  במהלך הנסיעה. רבנו הק' אומר כי כבר בדרכים נעשים תיקונים על ידי איש הישראלי ובוודאי כאשר אנו נוסעים למקום כה מיוחד, ראוי לנהוג בנעימות ובדרך ארץ, להתחשב בשאר הנוסעים ולהימנע מחילול השם.

בעת הנסיעה, נזכור לאן אנו נוסעים ומדוע אנו נוסעים – ונקדש שם שמים ושם רבינו הקדוש בהתנהגות ראויה!

לאחר הנחיתה

ביקורת הגבולות

חשוב מאוד למסור לבקרי הגבול (בכל מקום ובפרט במדינות זרות) רק את הדרכון בלבד. ולהימנע ממצב בו הדרכון מוגש כאשר יש לצידו סכום כסף, שכן הדבר אסור על פי חוק.

כאשר מקבלים את הדרכון בחזרה מבקר הגבול חשוב לוודא כי הכניסה למדינה תועדה והוחתמה בדרכון כראוי.

המלצה: להגיש לבקרי הגבולות את הדרכון לבדו ללא כל כיסוי או נרתיק ומסמכים אישיים.

איסוף הכבודה

אם שלחתם מזוודה לבטן המטוס, עליכם לאסוף אותה לאחר מעבר ביקורת הגבולות.

וודאו כי הנכם ממתינים סמוך למסוע שמצוין בו קוד הטיסה שבה הגעתם וכן מקום המוצא.

חשוב להיות עירניים למידע המופיע על גבי המסכים הצמודים למסועים המאשרים כי הכבודה שייכת לטיסה עמה הגעתם. אם לאחר שהגיעה כל הכבודה, כבודתכם עדיין חסרה ייתכן שהכבודה מתעכבת או מוגדרת בשלב זה כאבודה, וחובה לגשת לדלפקי אבדות ומציאות באולם ולהגיש תלונה על אבדן כבודה.

בעת הגשת התלונה חשוב לתת כתובות למסירת המזוודה וכן לתת את הכתובת שלכם בבית למקרה שהמזוודה תוחזר אל הארץ / מדינה ממנה הגעתם.

חשוב מאוד: לקחת כל דבר חשוב ויקר כגון תרופות וכדו' בתיק היד. תפילין וכדומה לא מומלץ לשלוח לבטן המטוס גם משום שהכבודה מושלכת ונזרקת, ואין זה לכבודם של חפצי הקודש.

המזוודה לא הגיעה?

כאשר כבודה ניזוקה מרגע מסירתה בדלפק המסירה (צ'ק-אין) עד לקבלתה לאחר הטיסה, או שהכבודה כלל לא הגיעה, חובה להגיש תלונה בדלפק המיועד לכך בשדה התעופה בטרם עברתם את עמדת המכס, ולשמור על טופס העתק התלונה. הגשת התלונה ושמירת הטופס נחוצים וחשובים ביותר על מנת להמשיך את תהליך קבלת המזוודה או פיצוי עבור תכולתה.

שימו לב! בהעדר תלונה בעמדה המיועדת לכך בשדה התעופה, אין הכבודה מוכרזת כאבודה או ניזוקה ואין אפשרות לתבוע לאחר מכן את ערכה מחברת התעופה ומחברות הביטוח.

חשוב מאוד: במקרה של הגשת תלונה, חובה לקבל טופס העתק תלונה.

תביעה על מטען שהגיע באיחור צריכה להיות מוגשת תוך 21 יום ממועד מסירת המטען ללקוח.

תביעה בשל כבודה חסרה או פגומה צריכה להיות מוגשת לא יאוחר מ-7 ימים מיום איסוף או קבלת המטען.

אם הוגשה תלונה ולאחר 21 יום הכבודה עדיין לא הגיעה, חברות התעופה יגדירו את המטען כאבוד. לכן תביעת כבודה שאבדה יכולה להתקבל רק לאחר 21 ימים ממועד הטיסה ולא יאוחר משנתיים ימים מאז שהתקיימה הטיסה. בחלק מחברות התעופה ניתן להגיש תביעה רק באמצעים מקוונים, ובהתאם למדיניות של כל חברה.

כללים אלו נהוגים ברוב חברות התעופה.

אם המזוודה לא הגיעה ואתם מבוטחים בביטוח נסיעות, צרו קשר מיידי עם חברת הביטוח על מנת לברר את זכויותיכם (השתדלו לשמור על חשבוניות ותיעודי קניות על מנת לתבוע החזר המגיע לכם מהביטוח).

היציאה משדה התעופה

לאחר שתעברו את אזור המכס, תגיעו לאולם מקבלי הפנים, שם, אם הזמנתם מראש נסיעות פנים, ימתינו נהגי ההסעות והמוניות. בחלק משדות התעופה יש באזור זה דלפקי חלפנים לרכישת מטבע מקומי ודלפקי שירותים שונים במדינה. חשוב לשים לב לשערי המטבע ולוודא שאתם מקבלים מחיר הוגן, אם נראה כי הם גובים מחירים מופקעים, ניתן לדחות את הפריטה לזמן אחר בהמשך הדרך.

בשדות תעופה גדולים יתכן שיש מספר חלפני מטבע זר ולעיתים אף חלפנים בקומות נוספות, כמה מפליא לגלות שיכולים להיות פערי תיווך משמעותיים בין החלפנים השונים ברחבי נמל התעופה או אפילו בקומה אחרת.

התארגנות לנסיעה לאומן

מומלץ לצלם את המונית, אוטובוס או רכב ההסעה לפני שמתחילים את הנסיעה כולל מספר רישוי של הרכב וכן גם את הנהג בהלוך ובחזור, בכך יקל לזהות את הרכב במקרה שנשכח משהו במונית או בהסעה או לכל בעיה אחרת שיהיה צורך בפרטי הרכב או הנהג, ניתן גם לבקש מהנהג בתחילת הנסיעה כרטיס ביקור וכדו'

תחבורה לאומן וממנה

בשל המלחמה הרוסית באוקראינה, הנסיעה לאומן מתאפשרת כיום אך ורק דרך מדינה שלישית. היעדים העיקריים לנחיתה הינם: קרקוב, קטוביץ וורשה בפולין, בודפשט ודברצן בהונגריה, יאשי ובוקרסט ברומניה וקישינב שבמולדובה (שהיא היעד הקרוב ביותר לאומן, אולם בגבול מולדובה-אוקראינה יתכנו עיכובים מכוונים ע"י משטרת הגבולות).

מחירי המוניות הפרטיות מקישינב ומיאשי נעים בין כ-400 ל-600 דולר; מחירי המוניות הפרטיות מפולין והונגריה נעים סביב ה-1000 דולר ומעלה, מחירי הטנדרים – סביב ה-2400 דולר ומעלה.

ניתן להזמין הסעות מחברות ההסעה המוכרות: אומן אקספרס (380-63-222-3030+) ופיכאלה (380-93-379-0111). מפולין ניתן להזמין נסיעות גם מחברת דיליז'נס (48-697854459+)

תחבורה ציבורית: מפולין ניתן להגיע ברכבת (מפשמישל) לויניצה. גם משדה התעופה, או מהעיר הסמוכה, ניתן להגיע ברכבת לפשמישל. בהונגריה, ניתן להגיע מ- Záhony הסמוכה לצ'ופ ועד לויניצה (קוי רכבת לאוקראינה ניתן לבדוק ולהזמין באתר חברת הרכבות האוקראינית – כאן). מלבד זאת, ישנם קוי אוטובוס ישירים מערים שונות באירופה, המגיעים עד לאומן במחיר של כ-50 יורו לאדם (אוטובוסים וקוים ציבוריים ניתן לבדוק בין היתר כאן).

השהות באומן

באומן קיים מגוון מלונות ומסעדות, את פרטיהם ניתן לראות כאן. אולם, בשל מצב המלחמה לא כולם פעילים. בעת הזמנת כרטיס הטיסה, בקשו מהסוכן שיזמין עבורכם גם לינה וארוחות.

לסדר ההשתטחות על ציון רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב – לחצו כאן.

שימו לב, כי בשל המצב המלחמה חלות תקנות לשעת חירום המטילות מגבלות על השוהים באוקראינה. את התקנות ניתן לראות כאן.

חזרה לארץ הקודש

יציאה מאומן

הערה מיוחדת לזמן המלחמה: זכרו לוודא היטב את זמן היציאה המומלץ מאומן לשדה התעופה ממנו יוצאת טיסתכם חזרה ארצה, וקחו בחשבון שמעבר הגבול עלול לארוך אף כמה שעות, במקרה של עומס.

מעבר הגבולות - מכס

שימו לב, כי בנסיעות בשנה זה יהיה עליכם לעבור לפחות שני גבולות: המדינה בה תנחתו, ולאחר מכן הגבול שבינה ובין אוקראינה. וודאו את כללי המכס שבכל מדינה ומדינה, על מנת לחסוך עגמת נפש.

שימו לב גם, כי ביציאה מאוקראינה למדינות השכנות, אסור להעביר יותר מ-2 קופסאות סיגריות (40 סיגריות). העברת כמות גדולה יותר עלולה לגרור עיכובים גדולים וקנסות כבדים.

נוזלים ושתיה בעליה למטוס

בשדות התעופה ברוב המקומות בעולם (חוץ מישראל), מחמירים מאוד ולא מאפשרים להעביר נוזלים ומשקאות מכל סוג (אפילו מים) לטיסה. בהליך הבידוק הביטחוני, אם השארתם בקבוקי נוזל בכבודת היד, הם יושלכו לאשפה. מיד לאחר הבידוק הבטחוני ניתן לרכוש בקבוקי מים לשתייה במתחם הדיוטי פרי.

טיפ: ניתן לרוקן את בקבוק מים בטרם ההגעה לבידוק הביטחוני ולאחר סיום הבידוק הביטחוני למלא שוב את הבקבוק במים קרים באמצעות התקני מים (קולר) קרים הנמצאים ברחבי הטרמינל.

כניסה לישראל - מדריך מכס

מוצרים שנקנים בשטח הדיוטי פרי נחשבים מוצרים שנקנו בחו"ל, בין אם הושארו בשדה התעופה ובין אם נלקחו לחו"ל והוחזרו.

הפטור ממס הינו אישי ואין לצרף זכויות של מספר נוסעים.

חפץ שערכו גבוה והוא חייב במס, ישולם המס על מלוא ערך החפץ. אין קיזוז למחיר הפטור של ה-200$.

המביא חפצים או מוצרים שיש צורך לדווח עליהם, צריך לעבור במסלול האדום על מנת להצהיר, ניתן להיעזר בלוח ההנחיות המותקן באזור הכניסה.

במקרה ספק ניתן לגשת למסלול האדום ולבקש יעוץ מהבקרים.

חשוב לשמור על חשבוניות וקבלות שהתקבלו בעת הרכישה, באמצעותם ניתן להראות את ערך המוצר.

יש הוראות שונות לדברים  שוניםשמעבירים, וראוי לבדוק ולקבל יעוץ לפני המעבר.

כאשר מכניסים לישראל סכום העומד על 50,000 ש"ח ומעלה, חובה להצהיר על כך במסלול  האדום באמצעות טופס 84.

מעבר במסלול הירוק מהווה הצהרה כי אין ברשותכם דבר מה שמחייב הצהרה ודיווח על כל המשתמע מכך.

המלצה: שמרו על חשבונית/קבלות של רכישות שנעשו בחו"ל על מנת להציג את עלות המוצר.

דילוג לתוכן